Sobanudlar och kyckling i svampbuljong

Sobanudlar och kyckling i svampbuljong
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sobanudlar och kyckling i svampbuljong

11 ingredienser

Med färdiggrillade kycklinglår skapar du lätt och snabbt en god middag. Japanska udon- eller sobanudlar och torkade alger hittar du i asiatiska butiker eller på hyllan för asiatisk mat i välsorterade livsmedelsbutiker. Champinjoner är gott i den här rätten, men du kan välja vilken svamp som helst.

Ingredienser

portioner
  • 2 grillade kycklinglår
  • 400 g udonnudlar
  • 1 l svampbuljong
  • 1 röd paprika
  • 1 bit zucchini
  • 200 g svamp
  • 1 msk torkade, flagade alger

Till servering:

  • färsk ingefära, riven
  • vitlök, riven
  • sweet chilisås
  • japansk soja

Gör så här

  1. Skala och riv ingefäran och vitlöken och lägg upp i separata skålar. Häll upp sweet chili-sås och soja i skålar och ställ alltsammans kallt till servering.
  2. Skär loss kycklingköttet från benen och skär i mindre bitar. Ansa och strimla paprika, zucchini och svamp. Koka nudlarna mjuka enligt anvisningen på paketet. Koka upp buljongen och lägg i paprika, zucchini och svamp och låt dem koka mjuka. Lägg i kycklingköttet och låt det bli genomvarmt.
  3. Fördela nudlarna, grönsakerna och kycklingköttet i varma serveringsskålar. Smula över de torkade algerna, häll den heta buljongen över och servera genast. Låt var och en smaksätta sin portion med valfri smaksättning.