Snurrkakor på pinne

POPULÄRT
Snurrkakor på pinne
Foto: TV4

Snurrkakor på pinne

Av: Fredrik Svensson

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

1 h

Barnsligt fina snurrkakor med strössel. Som en kakklubba!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

  • 300 g smör, kallt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vaniljsocker
  • blå pastafärg

Garnering

  • strössel
  • grillspett

Gör så här

  1. Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker.
  2. Dela upp degen i två och blanda ner blå pastafärg med 1 ägg och 0,5 msk vatten i den ena.
  3. Arbeta samman tills degen precis går ihop, knåda inte. Upprepa detta med andra degen fast utan pastafärg.
  4. Plasta degen och låt den vila i kylen minst 30 minuter.
  5. Kavla ut båda degarna på bakplåtspapper på en blöt handduk.
  6. Rulla sedan hela rullen i färgglatt strössel och skär 5 mm tjocka skivor. Stick in grillpinnar. Grädda på 180 grader i 8 minuter.