Snoppbakelser

Snoppbakelser
Foto: TV4

Du behöver

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev 1 tsk bakpulver

Vaniljkräm

  • 2 dl mjölk
  • 1-2 msk socker
  • 1,5 msk maizena
  • 2 äggulor
  • 4 krm vaniljpulver

Passionsfruktsmousse

  • 2 dl grädde
  • 3 passionsfrukter
  • 0,5 dl socker
  • 2,5 gelatinblad

Gör så här

  1. Botten
    Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda och sikta resterande torra ingredienser. Blanda i dessa försiktigt i den porösa äggblandningen.
  3. Baka av i en 24 cm form eller liknande, 175 grader ca 30 minuter.
  4. Vaniljkräm
    Tillsätt allt utom vaniljpulver i en kastrull. Vispa till en jämn smet.
  5. Värm på svag värme och vispa hela tiden. Det får ej koka.
  6. När smeten tjocknat så tar du kastrullen direkt från spisen. Rör i vaniljpulver. Låt svalna.
  7. Mousse
    Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
  8. Värm passionsfrukter tillsammans med sockret. Låt koka någon minut, tillsätt sedan dom urkramade gelatinbladen.
  9. Vispa grädden lätt och blanda i den avsvalnade passionskrämen. Låt stå i kyl minst en timme.
  10. Montering
    Skär upp tårtbotten i önskad storlek dela den sedan i två eller tre beroende på hur tjock den blev.
  11. Fyll första lagret med vaniljkräm och andra lagret med mousse.
  12. Kavla marsipan i lagom tjocklek och täck bakelsen. Forma kanterna. Skär av i framändan så det återstår ca 4-5 cm. Gör ett veck i mitten. Vik sedan upp kanten. Skär bort överflödig marsipan. Och ta bort, får du överflödiga flikar kan du vika bort dem. Klart, bara att dekorera med blått band.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept