Snittar med kycklinglevermousse

Snittar med kycklinglevermousse
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 300 g kycklinglever
  • smör till stekning
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,25 tsk torkad mejram
  • 1 msk konjak
  • 60 g mjukt smör
  • 0,5 gul lök
  • 100 g färska champinjoner
  • 1,5 tsk Madeira
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Stek levern lätt i pannan i lite smör, den ska vara rosa inuti. Strö på salt, peppar och mejram. Ta upp levern och vispa ur pannan med konjak. Kör levern i mixer eller matberedare tills den blir slät. Tillsätt det mjuka smöret klickvis.Ta massan ur mixern och lägg den i en skål.
  2. Finhacka lök och champinjoner och fräs en stund i smör utan att de tar färg. Slå på madeira och låt svalna. Vänd ner svamphacket och konjaksskyn i levermoussen för hand. Häll moussen i en form eller glasskål. Ställ den svalt att stelna.
  3. Stjälp antingen upp hela moussen, skär skivor eller skeda upp bollar på assietter. Du kan annars smörsteka kanstskurna brödskivor delade i trekanter och servera moussen på dem.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept