Snittar med kycklinglevermousse

Snittar med kycklinglevermousse
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Snittar med kycklinglevermousse

12 ingredienser

Servera som förrätt eller tiltugg till drinken.

Ingredienser

portioner
  • 300 g kycklinglever
  • smör, till stekning
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,25 tsk torkad mejram
  • 1 msk cognac
  • 60 g smör, mjukt
  • 0,5 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 1,5 tsk madeiravin
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Stek levern lätt i pannan i lite smör, den ska vara rosa inuti. Strö på salt, peppar och mejram. Ta upp levern och vispa ur pannan med konjak. Kör levern i mixer eller matberedare tills den blir slät. Tillsätt det mjuka smöret klickvis.Ta massan ur mixern och lägg den i en skål.
  2. Finhacka lök och champinjoner och fräs en stund i smör utan att de tar färg. Slå på madeira och låt svalna. Vänd ner svamphacket och konjaksskyn i levermoussen för hand. Häll moussen i en form eller glasskål. Ställ den svalt att stelna.
  3. Stjälp antingen upp hela moussen, skär skivor eller skeda upp bollar på assietter. Du kan annars smörsteka kanstskurna brödskivor delade i trekanter och servera moussen på dem.