Snacks på kokos, tranbär och choklad

Från Efter tio

Enkelt och gott fredagsmys, lördagsgodis eller till fika när du vill! Mina barn gillar de här skarpt och kan fixa dem på egen hand nästan lite för enkelt nu (det kan bli rätt ofta med andra ord). /Sofia

Tips! Det funkar med riven kokos också men jag tycker kokoschips har mer tuggmotstånd och mer smak.

28 oktober 2016
Visa mer
25 m

Du behöver

  • 100 g kokoschips
  • 50 g tranbär
  • 200 g choklad, ljus eller mörk

Gör så här

  1. Smält choklad sakta och försiktigt i mikro, rör ofta, typ var 20:e sekund.
  2. Häll kokoschips och tranbär i en bunke. Häll över den smälta chokladen och rör runt med en sked.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en liten bricka, en plåt eller liknande. Ta två teskedar och klicka upp smeten i lagom högar. Ställ kallt ca 15–20 min.
  4. Lägg i en burk eller på ett fat och bjud!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept