Snabblagat isterband med skånsk potatis

Snabblagat isterband med skånsk potatis
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 isterband
  • 600 g djupfryst tärnad potatis
  • 1 gul lök
  • 25 g smör

Gräddsås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 1 dl tärnade, inlagda rödbetor
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 msk grovkornig senap

Gör så här

  1. Stek isterbanden i en stekpanna eller i ugnen. Smält smöret till såsen i en kastrull, ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp buljongen i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på värmen och spä redningen med buljongen, lite i taget under ständig omrörning. Rör även ner grädden och krydda med soja, salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 5 minuter, rör om då och då.
  2. Skala och hacka den gula löken och fräs den i smör. Tillsätt den tärnade potatisen och låt den fräsa en kort stund, slå över såsen. Låt alltsammans puttra tills potatisen är mjuk, 5–8 minuter.
  3. Vänd ner rödbetshack, kapris och senap i den stuvade potatisen, krydda med salt och peppar. Servera med isterbanden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept