Snabblagad yakiniku med ris

koket.se
Snabblagad yakiniku med ris
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Snabblagad yakiniku med ris

14 ingredienser

30 m

Yakiniku gjord på blandfärs är en perfekt vardagsrätt som går hem hos barn som vuxna.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Söt sojasås

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl soja

Yakunikufräs

  • 400 g blandfärs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 1 tum ingefära, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 knippe salladslök, skivad
  • 1 limefrukt, juice

Tillbehör

  • ris, kokt
  • ägg, stekt
  • koriander

Gör så här

  1. Koka riset.
  2. Blanda sedan alla ingredienser till den söta sojasåsen, koka upp så att sockret löses upp, ställ åt sidan.
  3. Salta och stek färsen i het panna så att det får ordentligt med färg, det ska bli krispigt. Lägg sedan den krispiga färsen i en sil så all vätska rinner bort.
  4. Torka ur stekpannan. Fräs chili, ingefära, vitlök i sesamolja i ca 2 min, tillsätt socker och häll tillbaka den krispiga färsen. Ha sedan i lime och salladslök.
  5. Servera allt med ett stekt ägg och koriander.