Snabblagad yakiniku med ris

30 m
4
Snabblagad yakiniku med ris
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Söt sojasås

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl soja

Yakunikufräs

  • 400 g blandfärs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 tum ingefära, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk socker
  • 1 knippe salladslök, skivad
  • 1 lime, juice

Tillbehör

  • kokt ris
  • stekt ägg
  • koriander

Gör så här

  1. Koka riset.
  2. Blanda sedan alla ingredienser till den söta sojasåsen, koka upp så att sockret löses upp, ställ åt sidan.
  3. Salta och stek färsen i het panna så att det får ordentligt med färg, det ska bli krispigt. Lägg sedan den krispiga färsen i en sil så all vätska rinner bort.
  4. Torka ur stekpannan. Fräs chili, ingefära, vitlök i sesamolja i ca 2 min, tillsätt socker och häll tillbaka den krispiga färsen. Ha sedan i lime och salladslök.
  5. Servera allt med ett stekt ägg och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept