Snabblagad kålpudding i panna

Snabblagad kålpudding i panna
Foto: TV4

Ibland drömmer man om riktig kålpudding, men det känns besvärligt att ställa sig i köket i flera timmar för att laga den. Här kommer receptet på en förenklad variant.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 huvud vitkål
  • 25 g smör
  • 1 dl vatten
  • 2 msk sirap
  • 500 g blandfärs
  • 0,5 gul lök
  • 4 kokta, kalla potatisar
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 dl köttbuljong

Till servering:

  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Strimla vitkålen fint och fräs den i smör. Häll på vatten och sirap och låt puttra tills vattnet kokat in.
  2. Skala och hacka den gula löken och riv potatisen grovt. Blanda lökhacket och potatisen och rör ner i färsen. Knäck i ägget, slå på mjölken och krydda med salt och peppar. Rör till en jämn färs.
  3. Platta ut färsen till en rund kaka och bryn den ordentligt på ena sidan. Vänd den med hjälp av en tallrik och bryn den andra sidan. Sänk värmen, lägg på kålen och häll på köttbuljongen och låt puttra under lock i 5–10 minuter. Servera med rårörda lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept