Snabbgravad lax med citron och svartpeppar

Snabbgravad lax med citron och svartpeppar
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Snabbgravad lax med citron och svartpeppar

11 ingredienser

1 h

En härlig snabbgravad lax med fin citronton och lite extra touch av svartpeppar. Serveras med riven pepparrot, färsk dill, crème fraiche och senap.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • 2 msk salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk svartpeppar, nymald
  • 1 citron, grovrivet skal från
  • 1 knippe dill
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk söt senap
  • färsk pepparrot, riven
  • grönsallad
  • citron

Gör så här

  1. Skär laxen tunt. Blanda salt, socker, dillstjälkar (spara resten av dillen till servering), citronskal och svartpeppar och strö över, stänk lite vatten över och låt dra någon timme.
  2. Servera den med rikligt med nyriven pepparrot, finhackad dill och crème fraiche och lite söt svensk senap. Det passar även bra med lite citron och en enkel grönsallad till.