Snabbgravad lax i ugn

Snabbgravad lax i ugn
Foto: TV4

Mums, godare än så här blir det knappast. Inte om man gillar lax i alla fall. Genom att gnida in laxen med salt, socker och dill får man fram den goda gravningssmaken. Sedan bakas laxen vackert rosa i ugn. Den kan serveras både varm och kall. Servera med en härligt knaprig sås på curry och äpple. Nykokta små färskpotatisar passar utmärkt till laxen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg färsk benfri laxsida
  • 1 knippa dill
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk krossad svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda salt, socker, peppar och grovhackad dill. Gnid in laxen runt om och låt gärna ligga och dra en stund.
  2. Stek i ugn med skinnsidan uppåt i 200° i 20 minuter. Ta ut och lossa skinnet.
  3. Servera laxen varm eller kall med lite nyklippt dill ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept