Snabbgravad citron- och fänkålslax

15 m + 4 h
4
Från Mitt kök

Ont om tid att grava laxen? Testa Donal Skehans snabbgravade variant med citron och fänkål. Tänk på att laxen ska ha varit fryst i minst 2 dygn!

6 juni 2015
Visa mer
15 m + 4 h
4

Du behöver

  • 0,5 stor citron, saft
  • 1 citron, skal
  • 600 g laxfilé med skinn kvar (ska ha varit fryst i minst 2 dygn innan)
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 fänkål med dill, finstrimlad
  • 1 dl dill, finhackad
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Pressa över citronsaft över laxen. Blanda rivet citronskal, finstrimlad fänkål, hälften av dillen samt salt, socker och svartpeppar. Gnid in detta ordentligt på laxen och täck sedan med plastfilm.
  2. Låt stå ca 4 timmar i kylskåp.
  3. Torka sedan av laxen, skär den i tunna skivor och toppa med resten av dillen. Servera genast med valfria tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept