Snabba räksoppan

Snabba räksoppan
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 burk räkor i buljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk mjöl
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 skalad morot
  • 1 liter buljong, den i burken plus förstärkning
  • 2 msk hummerfond, koncentrerad
  • ev 1 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • kajennpeppar
  • neutral matolja (ej olivolja)
  • 50 g rökt lax
  • dill

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull, lägg i tomatpurén och rör om, pudra över mjölet och vänd runt det. Häll på buljongen och sänk värmen, täck med lock och koka på svag värme i 10 minuter.
  2. Mixa soppan. Koka upp igen och rör ner hummerfond och en liten skvätt grädde, krydda med salt, peppar och lite kajennpeppar.
  3. Häll upp soppan i fyra varma, djupa tallrikar. Lägg på räkor, lax och dill. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept