Snabba glasmästarsillen

Snabba glasmästarsillen
Foto: TV4

En snabbvariant av den klassiska glasmästarsillen. Till den används hel sill med ben. Den här sillen är mer lättäten.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 burk sillfiléer, urvattnade
  • 1 liten bit pepparrot, färsk
  • 1 st morot
  • 2 st rödlökar, små
  • 15 korn vitpeppar
  • 10 korn kryddpeppar
  • 5 st nejlikor, hela
  • 4 st lagerblad, små

Lag:

  • 5 msk Ättiksprit
  • 3 dl vatten
  • 0,75 dl socker eller sötningsmedel efter smak
  • dill

Gör så här

  1. Väg sillfiléerna innan du lägger in dem så vet du ungefär hur mycket du kan äta (100-150 g). Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sillen i bitar, finkskiva pepparroten och moroten samt löken och varva sedan alltsammans med kryddorna i en skål.
  2. Blanda vatten, ättika och sötningsmedel i en kastrull och koka upp.
  3. Låt lagen svalna och slå den sedan över sillen som får dra ca 1 dygn innan den serveras överströdd med färsk dill. 50 g kokt potatis till för den som bantar, obegränsat för övriga.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept