Snabba enkla gazpachon

Snabba enkla gazpachon
Foto: TV4

Det här är en förenklad snabbvariant av den klassiska spanska gazpachon. Soppan serveras kall en het sommardag och det smakar gott med knapriga brödkrutonger till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 förpackningar passerade tomater
  • 3-4 dl kall grönsaksbuljong
  • 1 kruka basilika
  • salt och malen vitpeppar

Till krutonger:

  • 4 vita brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • vitlökspulver

Gör så här

  1. Skär av kanterna på brödet. Tärna brödet. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek dem runt till de är gyllengula och krispiga. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Det går också bra att pressa över färsk vitlök. Ta upp krutongerna och lägg dem på hopvikt hushållspapper. Överflödigt fett tas då upp av papperet.
  2. Mixa de passerade tomaterna och spä med buljongen till lagom soppkonsistens. Hetta upp soppan och krydda med salt och peppar.
  3. Finstrimla basilikan och toppa soppan med denna vid servering tillsammans med stekta brödtärningar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept