Snabba baguetter - se & gör

70 m
2 baguetter
Snabba baguetter - se & gör
Foto: TV4
70 m
2 baguetter

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 l mjöl
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Smula ned jästen i en bunke och häll på lite fingervarmt vatten. Rör runt tills jästen har lösts upp.
  3. Rör i olja, honung och en nypa salt. Tillsätt mjölet lite åt gången och häll på resten av vattnet. Rör tills du har en deg, du kan behöva tillsätta lite mer mjöl. Täck med en handduk och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Häll ut degen på en mjölad yta och knåda i någon minut. Dela upp degen i två delar och skruva till två baguetter.
  5. Lägg dem på bakplåtspapper, snitta dem försiktigt tvärsöver och grädda dem sedan i ugnen i ungefär 30 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept