Snabb kimchi på kinakål och morötter

30 m
8
Kimchisallad
Foto: TV4

Originalreceptet till denna supernyttiga koreanska sallad kräver ungefär en veckas förberedelser. Vår förenklade version, där vi snabbkokar grönsakerna, tar en halvtimme och smakar lika gott. Kimchi passar till i stort sett allt.

26 januari 2009
Visa mer
30 m
8

Du behöver

  • 1 stånd kinakål
  • 1 purjolök
  • 2 små morötter

Koklag

  • 2,5 liter vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 3 msk salt

Dressing

  • 1 lime
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sambal oelek
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Skär bort roten på kålen och skär den i grova bitar, 4 x 4 cm. Skala och strimla morötterna. Dela, skölj och strimla purjolöken. Koka upp vatten, vinäger och salt i en stor gryta. Koka morotsstrimlorna i vattnet ca 3 minuter, ta upp dem och låt svalna. Koka sedan kål och purjo ca 1 minut. Sila av och låt även dem svalna.
  2. Dressing
    Pressa ut saften ur limen och skala och riv vitlöken. Dela paprikan, skär bort kärnorna och tärna fruktköttet ytterst fint. Blanda limesaft, vitlök, paprika, risvinäger och sambal i vattnet i en kastrull. Koka upp alltsammans, lägg i buljongtärningen och sjud ca 2 minuter.
  3. Blanda dressingen med grönsakerna i en stor skål. Ställ kimchin i kylen och låt stå någon timme före servering, så att smakerna ”gifter sig”.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept