Snabb inkokt strömming

Snabb inkokt strömming
Foto: TV4

Genom att slå lagen het över fisken blir den snabbt klar i ugnen. Passar både på julbordet och sommarbuffén.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg strömmingsfilé
  • salt
  • 1 knippa dill

Lag:

  • 2 dl ättiksprit, 12%
  • 5 dl vatten
  • 3 små lagerblad
  • ca 10 vitpepparkorn
  • ca 10 kryddpepparkorn
  • 4 tsk strösocker
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Salta strömmingen på köttsidan. hacka dillen och strö på lite. Rulla ihop och lägg rullarna tätt i en ugnsform.
  2. Koka ihop lagen utan lock ca 15 minuter. Slå lagen över fisken. Täck formen med folie.
  3. Ställ in den mitt i ugnen. 5-10 minuter räcker, den blir fort färdig. Låt kallna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept