Snabb grovlimpa

Snabb grovlimpa
Foto: TV4

Liksom allt bröd med bakpulver smakar det bäst nybakat. Frys in det som inte går åt, gärna i skivor, så kan du tina en skiva i taget i brödrosten.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk stött anis
  • 1 tsk stött fänkål
  • 10 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • vetekross att strö över
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smöra en avlång bakform. Blanda sirap och filmjölk. Rör samman de torra ingredienserna och vänd ner sirap och filmjölk.
  2. Slå smeten i formen, strö lite vetekross över.
  3. Grädda strax under mitten i ugnen ca 45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept