Snabb fransk köttgryta med pasta

Snabb fransk köttgryta med pasta
Foto: TV4

I den här grytan används utskuren biff. Den har därför en koktid på sammanlagt 20 minuter, mycket kortare tid än en vanlig gryta. En kålsallad med strimlade sockerärter smakar bra till.

11 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g pappardelle-pasta
  • 400 g utskuren biff
  • 1 gul lök
  • 100 g rotselleri
  • 1 morot
  • 2 dl rödvin
  • 1,3 liter köttbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 knippa persilja
  • 1 tsk malen fänkål
  • 2 lagerblad
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Tärna rotselleri och morot fint. Skär biffen i små tärningar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet hårt i smör, salta och peppra. Slå över vin och köttbuljong. Lägg i fänkål, lagerblad och senap. Låt småputtra i 10 minuter.
  2. Lägg i lök, rotselleri och morot. Låt koka i ytterligare 10 minuter. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  3. Hacka persiljan. Blanda hackad persilja och pastan. Servera den mustiga grytan med den nykokta pastan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept