Smulpaj med rabarber och smultron

Smulpaj med rabarber och smultron
Foto: TV4

Försommargodis med rabarber och de första smultronen. En smulpaj med vispgrädde smakar lika gott på båten, i bersån eller vid stranden. du behöver en pajform med ca 25 cm diameter.

27 maj 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 8-10 spröda rabarberstjälkar
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk kanel

Till servering:

  • Nyplockade smultron till dekoration
  • 2 dl vispad grädde

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, socker och vetemjöl till degen. tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg den att vila i kylskåp en timme.
  2. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Kavla ut 2/3 av degen till pajbottnen och klä formen. Nagga bottnen med en gaffel. Lägg i rabarbern. Blanda socker, potatismjöl och kanel och strö över. Smula sedan över resten av degen. vispa upp ägget och pensla ytan. Grädda i 20-25 minuter tills pajen fått gyllenbrun färg och rabarbern mjuknat.
  3. Rensa smultronen och lägg dem runt kanten på den färdiga pajen. Vispa grädden och servera pajen ljummen med smultronen och vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept