Smulpaj med rabarber

Smulpaj med rabarber
Foto: TV4

När den spröda rabarbern sticker upp ur jorden på våren är det härligt att kunna bjuda på paj. Sockermängden kan varieras, men det är viktigt att pajen fylls med rikligt med rabarber. En god vaniljsås serveras till - eller vispgrädde.

20 maj 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 3-4 spröda rababerstjälkar
  • 1 tsk kanel

Till servering:

  • vaniljsås, vaniljvisp eller vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i bottnen på en smord, ugnssäker form. Pudra över kanelen.
  2. Nyp ihop smör eller margarin, socker, havregryn och vetemjöl. Fördela smulet över rabarbern. Grädda i 20-25 minuter. Tips: Smulet blir gott över nästan vilken frukt eller vilka bär som helst. Äpplen är alltid en höjdare, liksom blåbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept