Smulpaj med bär

Smulpaj med bär
Foto: TV4

Till den här pajen kan du använda precis vilka bär som helst, blåbär, jordgubbar, hallon, vinbär, lingon eller björnbär. Till de bär som innehåller mycket vatten används den större mängden potatismjöl.

18 november 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 liter färska bär (500 g djupfrysta)
  • 0,5 dl socker
  • 1-2 msk potatismjöl

Till servering:

  • vaniljsås eller vaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl och socker till smuldegen i en skål. Skär smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölet till en grynig massa.
  2. Smörj en ugnssäker form och lägg i bären. Strö över socker och potatismjöl, fördela smuldegen över och grädda i 15-20 minuter. Servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept