Smörstekta kaneläpplen med honungsyoghurt och kardemummakrutonger

20 m
4
Smörstekta kaneläpplen med honungsyoghurt och kardemummakrutonger
Foto: Sandra Mastio
Från Nyhetsmorgon

Smörstekta och salta äpplen serveras med en mild honungsyoghurt och kardemummakrutonger på surdeg. Spontanbrunch eller snabb efterrätt på höstens råvaror!

15 oktober 2016
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 1 rejäl skiva gammalt surdegsbröd
  • 5 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm kardemumma
  • 2 äpplen
  • 2 krm kanel
  • 1 krm havssalt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Riv brödet i små bitar och stek dem krispiga i en panna med 2 msk av smöret och olivoljan. Strö över kardemumman och låt dem svalna.
  2. Dela äpplena i 10 klyftor med skal, ta bort kärnhusen. Stek klyftorna i en panna på medelhög värme med resten av smöret, kanel och salt. Låt dem bli lite brynta men ännu krispiga i mitten.
  3. Blanda yoghurten med honungen slarvigt.
  4. Lägg 5 äppelklyftor i ett glas, toppa med 3 msk av yoghurten och strö över krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept