Smörstekt torsk med auberginesås

koket.se
Smörstekt torsk med auberginesås
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Smörstekt torsk med auberginesås

20 ingredienser

30 m

Få saker är godare än smörstekt fisk! I sällskap med en smakrik aubergine- och tomatsås, fetaost och citron blir det en riktigt god middag både till vardags och fest!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Smörstekt torsk

  • 600 g torsk, i 4 fina stora bitar
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Auberginesås

  • 2 aubergines
  • 1 dl olivolja
  • 1 rödlök, skalad
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 röd chilifrukt, tunt skivad
  • ca 400 g krossade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl sötmandel, grovhackade
  • 1 dl svarta kalamataoliver
  • 4 msk kapris
  • 1 knippe färsk oregano
  • salt
  • peppar

Servering

  • 100 g fetaost
  • 1 citron, skalet

Gör så här

  1. Salta och peppra fisken och stek på medelvärme med mycket smör.
  2. Skär aubergine i mindre bitar och stek hårt med hälften av olivoljan. Se till att det får fin färg och smaka av med salt.
  3. Fräs rödlök, vitlök, torkad oregano och chili i resterande olivolja. Slå på krossade tomater och vitt
  4. vin. Låt koka ihop.
  5. Blanda ner auberginen, mandlar, oliver, kapris och grovhackad oregano mot slutet. Smaka av med salt, peppar och ev. lite rödvinsvinäger.
  6. Smula fetaost över och riv över citron innan servering.