Smörstekt torsk med auberginesås

30 m
4
Smörstekt torsk med auberginesås
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Smörstekt torsk

  • 600 g torsk, i 4 fina stora bitar
  • salt och peppar
  • smör, till stekning

Auberginesås

  • 2 aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 1 rödlök, skalad
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • ca 400 g krossade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl mandlar, grovhackade
  • 1 dl svarta kalamataoliver
  • 4 msk kapris
  • 1 knippe färsk oregano
  • salt och peppar

Servering

  • 100 g fetaost
  • 1 citron, skalet

Gör så här

  1. Salta och peppra fisken och stek på medelvärme med mycket smör.
  2. Skär aubergine i mindre bitar och stek hårt med hälften av olivoljan. Se till att det får fin färg och smaka av med salt.
  3. Fräs rödlök, vitlök, torkad oregano och chili i resterande olivolja. Slå på krossade tomater och vitt vin. Låt koka ihop.
  4. Blanda ner auberginen, mandlar, oliver, kapris och grovhackad oregano mot slutet. Smaka av med salt, peppar och ev. lite rödvinsvinäger.
  5. Smula fetaost över och riv över citron innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept