Smörstekt hel rödspätta med gräddkokt purjo

Smörstekt hel rödspätta med gräddkokt purjo
Foto: TV4

Gräddkokt purjolök är ett underbart tillbehör till fisk! Smälter i munnen, vi lovar. Persiljesmör och kokt potatis passar att servera till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portionsspättor
  • 1 purjolök, ansad, sköljd och fint skivad
  • 8 medelstora potatisar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vetemjöl till panering
  • persiljesmör, smör till stekning

Gör så här

  1. Ansa, skölj och skiva purjolöken tunt. Koka purjolöken mjuk i grädden med lite salt på svag värme.
  2. Koka potatisen mjuk, men pressa den inte förrän strax före serveringen.
  3. Panera rödspättan i mjöl och salt. Stek den i medelvarm panna ca 15 minuter beroende på tjocklek. Prova att köttet släpper från benen på tjockaste delen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept