Smörstekt forell

Smörstekt forell
Foto: TV4

Forell är namnet på tillagad bäcköring, öring eller regnbåge. Originalet bäcköring är en gastronomisk upplevelse. Odlad regnbåge i portionsformat hittar du fiskdisken. Servera med nykokt potatis och citronklyftor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portionsstora regnbågar
  • salt, svartpeppar
  • vetemjöl
  • smör
  • 2 msk finhackad persilja

Till servering:

  • citron
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Rensa och skölj fiskarna, behåll huvudet men ta bort gälarna.
  2. Krydda fiskarna runt om med salt och peppar. Vänd dem i mjölet. Stek i rikligt med smör ca 4–5 minuter på varje sida eller tills de är helt genomstekta.
  3. Ta upp fiskarna och lägg dem på ett uppläggningsfat. Fräs upp en stor klick smör i pannan tillsammans med persiljan och häll över fiskarna. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept