Smörstekt brioche med mascarpone, jordgubbar och rostade pistagnötter

Smörstekt brioche med mascarpone, jordgubbar och rostade pistagnötter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smörstekt brioche med mascarpone, jordgubbar och rostade pistagnötter

10 ingredienser

En raffinerad dessert som inte ska tas direkt ur kylen, utan avnjutas rumstempererad. Urvalet av jordgubbar är mycket viktigt – ta bara dem som är perfekt mogna, saftiga, söta och smakrika! Citronen kan bytas ut mot lime- eller varför inte ta hälften av var?

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor brioche, 1 cm tjocka
  • smör, till stekning
  • 8 jordgubbar
  • 0,5 dl rostade pistagenötter
  • 2-3 msk färsk mynta, strimlad

Mascarponekräm:

  • 1,5 dl mascarpone
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 tsk citron, pressad
  • citron, skalet, rivet

Till servering:

  • glass

Gör så här

  1. Tvätta citronen noga, pressa ut saften och riv skalet. Blanda mascarponen med honung, citrussaft och citrusskal till en kräm. Ställ krämen kallt. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna, hacka de rostade nötterna och strimla myntan.
  2. Kantskär brödet och dela varje skiva på mitten. Stek brödet i smör på medelhög värme, så att båda sidor får fin färg. Lägg det stekta brödet på papper och låt svalna.
  3. Bre mascarponekräm på bröden, arrangera jordgubbarna i en fin rad ovanpå och toppa med nöthack och mynta. Servera med glass.