Smörrebröd med rostbiff, dijonkräm, pepparrot och karamelliserad lök

Smörrebröd med rostbiff, dijonkräm, pepparrot och karamelliserad lök
Foto: TV4
25 m
2

Du behöver

  • 150 g rostbiff
  • 1 gul lök, i tunna ringar
  • 0,5 dl färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk grov dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 2 hela ättiksgurkor, skivade på längden
  • 1 bit hel pepparrot
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • smör, att smöra brödet med och steka i
  • huvudsalladsblad
  • salt och peppar
  • neutral rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Stek löken i olja och smör på till den blir gyllenbrun och karamelliseras. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Blanda samman färskost, crème fraiche, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smöra 4 brödskivor och lägg på ett salladsblad. Fördela rostbiffen på bröden, lägg på den karamelliserade löken och klicka på dijonkrämen. Lägg en skiva gurka på varje bröd. Riv över pepparrot och strössla på solrosfrön samt hackad gräslök. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept