Smörkrämsrosor - se & gör

Smörkrämsrosor - se & gör
Foto: TV4

Se hur du steg för steg gör lite mer avancerade smörkrämsrosor. Receptet på marängsmörkrämen som används hittar du nedan.

Verktyg som används

  • smörpapper
  • rundtyll
  • bladtyll
  • spritspåse
  • blomnål

7 april 2016
Visa mer

Du behöver

Marängsmörkräm

  • 5 äggvitor
  • 2,75 dl socker
  • 315 g osaltat smör

Gör så här

  1. Börja med att skära upp smöret i tärningar och se till att det är rumstempererat. Alla ingredienser du har i en smörkräm måste ha samma temperatur för att den inte ska skära sig.
  2. Vispa äggvitorna med sockret över ett vattenbad till 60 grader. Häll i blandningen i din assistent och vispa i ca 5-10 min på medelhastighet. När skålen är fingervarm utanpå är den klar.
  3. Klicka sedan i smöret i små tärningar med ca 10-15 sekunders mellanrum. Vispa hela tiden på medelhastighet.
  4. När du tillsatt allt smör kan du välja att smaksätta din smörkräm med t ex vanilj, citron eller lime. Kom ihåg att smaksättningen måste ha samma temperatur för att krämen inte ska skära sig.
  5. Är olyckan ändå framme och smörkrämen skär sig kan du rädda det genom att ta en liten del av krämen, värma den i micron och sen arbeta i den igen genom ständig vispning. Det kan hända att den inte går ihop helt efter första gången, då kan du göra om proceduren tills den är slät och fin igen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept