Smörgåstårta med räkor, vit sparris och pepparrotsmajonnäs

Från Nyhetsmorgon

Saftig smörgåstårta fylld med pepparrotsmajonnäs, räkor och varmrökt lax.

4 maj 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 skivor vitt tårtbröd av surdegsbas
  • smör

Pepparrotsmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 citron, saften
  • 5 dl matolja neutral
  • 4 msk pepparrot, grovt riven
  • ca 600 g räkor
  • 300 g varmrökt lax
  • nymald vitpeppar
  • 5 ägg kokta i 7 minuter, grovt hackade

Inkokt vit sparris

  • 5 vita sparrisar av god kvalitet
  • 1000 g vatten
  • 30 g salt
  • 120 g socker
  • ca 2 citroner, saft av

Citroncrème

  • 1 citron, zest
  • 2 dl crème fraiche

Garnityr

  • picklad lök
  • råkost
  • forellrom

Gör så här

  1. Vispa äggulor, senap och citronjuice. Tillsätt efter en stund matolja i en tunn stråle, inte för fort då kan majonnäsen spricka.
  2. Skala och riv pepparroten grovt på ett rivjärn, vänd ner i majonnäsen och smaka av med vitpeppar.
  3. Krama ur räkorna hårt, använd plasthandskar. Vänd ner dem, laxen och ägg i majonnäsen.
  4. Lägg ut bröd skivorna, smöra 2 av dem. Bred ut ett lager med röra på 2 av skivorna, placera dem på varandra, lägg den sista på toppen. Måla med citroncrèmen.
  5. Garnera med picklad lök, råkost och inkokt vit sparris, grön sparris, kallrökt lax och forellrom.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept