Smörgås med aioli och musslor

4

Du behöver

Aioli

  • 2 äggulor
  • 2 dl matolja
  • 2 dl olivolja
  • 2 tsk citronsaft
  • 1-2 klyftor vitlök

Blåmusslor

  • 1 kg musslor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 schalottenlök, skivad

Servering

  • surdegsbröd
  • örter
  • citron, skalet

Gör så här

  1. Aioli
    Vispa ihop äggulor med vitlök och citron tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs, smaka av med salt.
  2. Musslor
    Koka upp vin och lök, tillsätt musslor och koka under lock tills musslorna öppnat sig.
  3. Servering
    Plocka ur musslorna ur skalet och lägg på rostat surdegsbröd med aioli och örter samt lite rivet citronskal.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept