Smördegssemla med pistagergädde

Smördegssemla med pistagergädde
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smördegssemla med pistagergädde

5 ingredienser

Ibland kan det vara svårt att finna pistagemassa, men be din handlare ta hem det. Eller rör ut riven mandelmassa med lite grädde.

Ingredienser

portioner
  • 8 frysta smördegspastejer
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g pistagemassa
  • florsocker

Gör så här

  1. sätt ugnen på 200°. Tina pastejerna ca 15 min. Lägg dem på plåt med bakpapper och grädda dem enligt anvisningarna på paketet. Låt dem kallna.
  2. Vispa grädden med vaniljsockret och fördela den i bakelserna.
  3. Klipp av snibben på struten med pistagemassa så kan den användas som sprits. Spritsa massan ner i grädden. Slå lite florsocker i en sil och sikta lätt över bakelserna innan de serveras.