Smördegspirog med grönsaker och kesofylld tomat

Smördegspirog med grönsaker och kesofylld tomat
Foto: TV4

Baka in en läcker fyllning av grönsaker i ett frasigt skal av smördeg. Servera pirogen som förrätt, drinktilltugg eller liten supé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 purjolök
  • 1 morot
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 4 plattor djupfryst smördeg
  • 1 ägg
  • salt och malen vitpeppar
  • matfett att steka i

Till servering:

  • 2 tomater
  • 1 liten burk keso
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa, skala och hacka purjo, morot, paprika och lök. Fräs grönsakshacket i matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Låt kallna.
  2. Lägg smördegsplattan på lätt mjölat underlag. Ta med mått ut 8 cirklar med 8 cm i diameter. Lägg en rågad matsked av fyllningen mitt på var och en. Pensla kanterna på varje rundel med uppvispat ägg och tillslut kanterna med en gaffel.
  3. Lägg pirogerna på en bakplåt. Pensla dem på ovansidan med uppvispat ägg och grädda dem tills de är gyllenbruna. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna. Fyll med keso. Servera till pirogerna och dekorera med färsk timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept