Smördegspirog med crabfish och purjolök

Smördegspirog med crabfish och purjolök
Foto: TV4

Baka in en läcker fyllning av crabbfish och purjolök i ett frasigt skal av smördeg. Servera pirogen som förrätt, drinktilltugg eller liten supé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 gul lök
  • 80 g champinjoner
  • 2 paprikor
  • 2 dl krossade tomater (utan spad)
  • 150 g crabbfish
  • 1 ägg
  • salt
  • kajennpeppar
  • curry
  • 4 plattor djupfryst smördeg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka löken, skiva champinjonerna och strimla paprikan. Spara lite av paprikan till dekoration. Värm upp olja i en kastrull, tillsätt lök, paprika och champinjoner och fräs det en liten stund. Tillsätt krossade tomater och kryddor och koka upp. Skär crabfishen i mindre bitar. Tillsätt räkor och värm försiktigt, koka inte. Låt kallna.
  2. Lägg smördegsplattan på lätt mjölat underlag. Ta med mått ut 8 cirklar med 8 cm i diameter. Lägg en rågad matsked av fyllningen mitt på var och en. Pensla kanterna på varje rundel med uppvispat ägg och tillslut kanterna med en gaffel.
  3. Lägg pirogerna på en bakplåt. Pensla dem på ovansidan med uppvispat ägg och grädda dem tills de är gyllenbruna. Garnera med paprika och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept