Smördegspastej med kycklingleversauté

Smördegspastej med kycklingleversauté
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smördegspastej med kycklingleversauté

13 ingredienser

En delikat förrätt eller kanske i stället för en nattsmörgås?

Ingredienser

portioner
  • 8 smördegspastejer, frysta

Fyllning:

  • 300 g fryst kycklinglever
  • 3-4 ansjovisfiléer
  • paprikapulver
  • 1 gul lök, liten och hackad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 2,5 dl grädde
  • salt
  • peppar

Till garnering:

  • persilja, hackad
  • paprika, strimlad
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Tina kycklinglevern till hälften och hacka den grovt. Fräs löken i matfett och därefter kycklinglevern. Mosa ner ansjovisen och låt småputtra en stund. Krydda, pudra över mjölet, rör ner tomatpuré och grädde samt lite persilja. Låt småkoka i 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°
  3. Grädda pastejerna klara enligt anvisningarna på paketet. Fyll dem med stuvning, garnera och servera genast.