Smördegskrustader med kycklingstuvning

Smördegskrustader med kycklingstuvning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smördegskrustader med kycklingstuvning

10 ingredienser

En elegant förrätt som är ganska mättande.

Ingredienser

portioner
  • 4 frysta smördegskrustader

Fyllning:

  • 1,5 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl kaffegrädde + spad från sparrisen
  • 1 förp sparris [225 g]
  • kött från 0,5 kyckling (kokt eller grillad)
  • 1 dl persilja, finhackad
  • paprikapulver
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs fett och mjöl i en kastrull. Späd med grädde och sparrisspad. Smaka av med kryddor. Låt stuvningen småkoka 10 minuter.
  2. Vänd ner sparrisen och kycklingköttet samt persiljan. Grädda krustaderna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Fyll krustaderna med stuvningen. Pudra lätt med paprika och garnera med persilja.