Smördegsinbakad fläskfilé

Smördegsinbakad fläskfilé
Foto: TV4

Det här är ett festligt och lite mer matigt sätt att servera fläskfilé. En god potatissort kan serveras till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 2 plattor djupfryst smördeg
  • 150 g spenat
  • 2 schalottenlökar
  • 120 g fäska champinjoner
  • 120 g kokt skinka
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 äggula
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Krydda fläskfilén och bryn den runt om. Låt den svalna.
  2. Fyllning: Finhacka lök, champinjoner och skinka. Lägg spenaten i kokande vatten en kort stund och skölj den sedan under kallt vatten. Fräs spenaten tillsammans med den hackade löken. Blanda ihop champinjoner och skinka med tomatpurén. Tillsätt vetemjöl, salt och peppar.
  3. Kavla ut degen till en rektangel och lägg köttet ovanpå. Bre fyllningen ovanpå, lägg på spenaten och svep om degen. Tryck ihop kanterna väl och pensla paketet med äggula. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt det inbakade köttet vila en stund, skär upp precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept