Smördegsinbakad fjällröding med spenat

Smördegsinbakad fjällröding med spenat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smördegsinbakad fjällröding med spenat

13 ingredienser

Den här rätten ser både elegant och läcker ut och är faktiskt inte så svår att göra.

Ingredienser

portioner
  • 4 rödingfiléer (à ca 200 g)
  • 200 g fryst bladspenat
  • 4 plattor fryst smördeg
  • 1 äggula
  • 1 msk gul lök, finhackad
  • smör till stekning/smörjning
  • 2 msk vatten
  • 1 krm muskot, riven
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • potatis, kokt
  • grönsaker, kokta
  • citron och dill

Gör så här

  1. Hacka spenaten grovt. Smält smöret i en kastrull, lägg i löken och fräs en stund utan att den tar färg. Lägg i spenaten, muskot, salt och peppar samt häll på vattnet. Ånga igenom under lock några minuter. Lägg upp på ett fat och kyl blandningen.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela fisken i fyra långa remsor. Smörj en ungssäker form. Snurra ihop fiskremsorna till fyra ringar med skinnsidan inåt. Krydda dem med salt.
  3. Skär till fyra smördegsremsor ca 5 cm breda och så långa att de räcker rund fiskringarna plus 2 cm till. Pensla smördegen med äggula och linda runt fisken med äggsidan utåt. Fyll den kalla spenaten i ringarna och grädda sedan i ugn i 12 minuter.