Smördegsinbakad fjällröding med spenat

Smördegsinbakad fjällröding med spenat
Foto: TV4

Den här rätten ser både elegant och läcker ut och är faktiskt inte så svår att göra.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 rödingfiléer (à ca 200 g)
  • 200 g djupfryst bladspenat
  • 4 plattor djupfryst smördeg
  • 1 äggula
  • 1 msk finhackad gul lök
  • smör till stekning/smörjning
  • 2 msk vatten
  • 1 krm riven muskotnöt
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokt potatis och kokta grönsaker
  • citron och dill

Gör så här

  1. Hacka spenaten grovt. Smält smöret i en kastrull, lägg i löken och fräs en stund utan att den tar färg. Lägg i spenaten, muskot, salt och peppar samt häll på vattnet. Ånga igenom under lock några minuter. Lägg upp på ett fat och kyl blandningen.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela fisken i fyra långa remsor. Smörj en ungssäker form. Snurra ihop fiskremsorna till fyra ringar med skinnsidan inåt. Krydda dem med salt.
  3. Skär till fyra smördegsremsor ca 5 cm breda och så långa att de räcker rund fiskringarna plus 2 cm till. Pensla smördegen med äggula och linda runt fisken med äggsidan utåt. Fyll den kalla spenaten i ringarna och grädda sedan i ugn i 12 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept