Smördegsbakelser med hasselnötsfyllning

Smördegsbakelser med hasselnötsfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smördegsbakelser med hasselnötsfyllning

6 ingredienser

Frasiga smördegsbakelser med hasselnötsfyllning.

Ingredienser

portioner
  • 3 fryst smördeg

Fyllning:

  • 100 g nötkärnor, grovmalda
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • äggvita, till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tag fram smördegsplattorna och låt dem tina i rumstemperatur 15-20 min. Tag fram en plåt och skölj den under kallt vatten.
  2. Blanda nötkärnorna med sockret och äggvitan till en smet.
  3. Lägg ihop smördegsplattorna två och två och skarva dem i kortändan till två långa längder. Pensla skarven med lite kallt vatten så fäster den bättre. Kavla ut plattorna på bredden till ca 15-20 cm.
  4. Fördela fyllningen i en längd mitt på degplattan. Fyllningen skall täcka den mittersta tredjedelen.
  5. Vik om de tomma kantbitarna och lägg rullen med skarven nedåt. Skär degrullen i 4 cm breda bitar och lägg på plåten.
  6. Pensla med äggvita, strö på pärlsocker och grädda dem 15-20 min.