Smördegsbakelse med rökt lax

Smördegsbakelse med rökt lax
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smördegsbakelse med rökt lax

12 ingredienser

En frasig och salt inledning till middagen. Bjud på en liten bakelse av smördeg med krämig fyllning och rökt lax.

Ingredienser

portioner
  • 2 plattor smördeg
  • äggula, till pensling

Fyllning:

  • 4 skivor rökt lax
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk dill, finhackad

Garnering:

  • 2 skivor rökt lax
  • färsk pepparrot
  • dill
  • 4 salladsblad
  • 2 msk gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegen på ett bakplåtspapper. Skär ut rundlar och baka dem i ugnen ungefär 10 minuter. Låt kallna.
  2. Blanda ihop crème fraiche och senap. Skär laxen i små kuber och rör ner den i crème fraichröran. Skär gräslöken smått och finhacka dillen. Ta undan gräslök till dekoration. Krydda röran med gräslök och dill.
  3. Fyll bakelserna med laxröran. Dela de två sista laxskivorna mitt itu. Rulla dem till rosor och garnera med dem och ett sallatsblad. Strö till sist över finskuren gräslök.