Smoothie med fänkål och superbär

1 - 2

Att vi bor i ett land med olika årstider innebär att vi under vintermånaderna nästan enbart har tillgång till importerade frukter och grönsaker. Därför ser vi alltid till att fylla frysen med massor av svenska bär så att vi åtminstone kan göra läckra smoothies året runt. Bär har låg sockerhalt, innehåller massor av antioxidanter (som skyddar våra celler från skador orsakade av fria radikaler) och är en av våra favoritingredienser, inte bara i smoothies. I den här smoothien använder vi helt enkelt en påse med blandade bär (oftast en blandning av jordgubbar, hallon, blåbär och svarta vinbär) tillsammans med en avokado för krämighet, ingefära för lite sting, apelsin som sötning och fänkål för sina nyttiga renande egenskaper. Men det betyder inte att den smakar nyttigt, bara väldigt fräscht! Du kan alltid tillsätta en banan om du föredrar en sötare smoothie. /Green kitchen stories

11 januari 2017
1 - 2

Du behöver

  • 1 apelsin (gärna blodapelsin), skalad
  • 0,5 liten fänkål, ansad (cirka 50–70 g)
  • 0,5 mogen avokado, skalad och urkärnad
  • 150 g frysta blandade bär
  • 0,5 –1 tsk färskriven ingefära (eller 0,25–0,5 tsk mald ingefära)
  • 2,5 dl mandelmjölk eller valfri osötad mjölk

Gör så här

  1. Skär apelsin och fänkål i stora bitar och lägg dem i en mixer tillsammans med övriga ingredienser. Kör på hög hastighet till en helt slät smoothie. Smaka av och justera smaken genom att tillsätta mer ingefära om det behövs.
  2. Häll upp i två medelstora glasburkar eller en stor och servera med sugrör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept