Smalare frasvåfflor

Smalare frasvåfflor
Foto: TV4

Du kanske vi vill äta en något smalare variant på frasvåfflor. Hoppa över den vispade grädden till och ät våfflorna med bara sylt. En mager sylt gör du genom att mixa 2 bananer, 4 dl djupfrysta bär och 4 msk florsocker. De här våfflorna är frasiga även sedan de kallnat.

20 mars 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 10 g jäst (2 tsk)

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i hälften av mjölken. Rör ner mjölet, lite i taget, och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten jäsa i rumstemperatur i 30 minuter.
  2. Blanda ner det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör och grädda en våffla. Beräkna 3/4 dl smet till en våffla. Grädda sedan övriga våfflor. Du behöver inte smörja järnet mera.
  3. Servera våfflorna med sylt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept