Sill hör till de feta fiskarna, men fettet är av den nyttiga sorten så njut sillen med gott samvete. Här serveras den på ryskt vis med hackad saltgurka och rödbetor samt en smal men smakrik sås till.
Ingredienser
1 förp urvattnad sill för inläggning
1,5 dl inlagd rödbeta
1,5 dl saltgurka
1,5 dl purjolök, strimlad
2 dl mild yoghurt
1 msk söt senap
1 tsk curry
1 msk färsk pepparrot, riven
0,5 dl dill, hackad
Gör så här
Skär sillen i 1 cm stora bitar. Lägg på ett fat.
Hacka skivad eller hel inlagd rödbeta. Gör likadant med saltgurkan. Snitta, skölj mellan bladen och finhacka purjolöken. Lägg det hackade i ränder ovanpå sillen. Garnera eventuellt med några dillvippor.
Sås: Blanda samman yoghurt, senap, curry, pepparrot och dill till såsen. Servera i separat skål.