Smal piccata med kall tomatsås

Smal piccata med kall tomatsås
Foto: TV4

En äkta italiensk piccata är dubbelpanerad med mjöl och mycket ost i en riktigt fettsugande panering. Här snålas det med både mjöl och ost, vilket sparar många kalorier. Tomatsåsen innehåller varken mjöl eller grädde, utan färsk lök och äpple!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g magert bogfläsk i tunna skivor
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • salt och vitpeppar
  • 100 g stark riven ost
  • 2 msk olja till stekning
  • 2 dl chilisås
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 äpple
  • kokt ris
  • lite hackad persilja

Gör så här

  1. Vispa upp ägget. Blanda ströbröd, riven ost, salt och peppar. Vänd köttskivorna först i vispat ägg och därefter i ost-ströbröd-blandningen. Värm oljan i en stekpanna och stek de panerade köttskivorna guldbruna på båda sidor.
  2. Tomatsås: Skala och hacka löken och riv äpplet grovt på rivjärn. Blanda chilisåsen med hackad lök och rivet äpple.
  3. Lägg upp det kokta riset på tallrikarna. Lägg piccataskivorna bredvid, toppa med tomatsåsen och strö persilja över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept