Smal pannacotta med limemarinerade jordgubbar

Smal pannacotta med limemarinerade jordgubbar
Foto: TV4

Pannacotta är italienska för gräddpudding. Inget för den som vill tänka på vikten, med andra ord. Här kommer dock en smal variant av matlagningsgrädde och yoghurt för att tillgodose alla behov.

18 mars 2009
4

Du behöver

Smal pannacotta med limemarinerade jordgubbar

  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 0,5 dl socker
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 0,5 liter jordgubbar
  • 1 lime
  • 2 msk socker
  • citronmeliss till dekoration

Gör så här

  1. Smal pannacotta med limemarinerade jordgubbar
    Koka upp socker och matlagningsgrädde. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur bladen och smält ner i grädden. Låt svalna av och blanda ner yoghurten. Häll upp i form och ställ kallt.
  2. Tvätta limen. Pressa ut saften och strimla skalet tunt. Skiva jordgubbarna och blanda med limesaft, skal och socker. Låt vila en stund före servering.
  3. Stjälp upp pannacottan på ett serveringsfat. Lägg de skivade jordgubbarna runt om och dekorera med citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept