Smal kycklingmiddag

Smal kycklingmiddag
Foto: TV4

Kyckling är magert och genom att koka den behöver man inte tillsätta något fett alls. Dra gärna av skinnet innan du serverar den.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling, ca 1,3 kg
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 knippa dill, finhackad
  • 1 stor slanggurka

Gör så här

  1. Dela kycklingen i två halvor. Lägg dem i en gryta, slå på vatten så det nästan täcker och smula ner buljongtärningen. Tillätt kryddor och det mesta av dillen.
  2. Koka sakta tills kycklingen är klar, ca 35-40 minuter.
  3. Skala gurkan, dela i den stavar och låt dem koka med de sista 5 minuterna. Servera kycklingen med dill över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept