Småkakor med rödbeta och choklad

90 m
10 kakor
90 m
10 kakor

Du behöver

  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk rödbetspulver
  • 100 g mörk choklad
  • en liten kvist färsk koriander

Gör så här

  1. Rör smöret mjukt och blanda med farinsocker och ägget. Dela smeten i två delar, och färga den ena delen rödbetsröd med rödbetspulvret och den andra brun.
  2. Sikta samman vetemjöl, bakpulver och salt och blanda med havregrynen. Vänd ner i de båda smeterna.
  3. Hacka chokladen grovt och lägg i den bruna smeten och klipp koriandern fint och och blanda ner i den röda smeten smeten. Gör en tjock rulle av båda degarna och låt den vila i kylen någon timme.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Skär degrullen centimetertjocka skivor och grädda i ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept