Småkakor med fyllning - se & gör

koket.se
Småkakor med fyllning - se & gör
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Småkakor med fyllning - se & gör

13 ingredienser

Perfekta småkakor med fyllning är riktigt roligt att baka. I filmen tipsar Johan Sörberg om hur du lyckas och vilka saker som är bra att tänka på.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

Kakor

  • 50 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 msk kaffe, starkt

Montering

  • choklad, smält

Gör så här

Kakor

  1. Värm ugnen till 200 grader (175 grader om varmluft). Smält smöret. Häll det smälta smöret över havregrynen.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Tillsätt först grynblandningen och sedan mjöl/bakpulvret. Blanda ordentligt och låt stå i 5 minuter.
  5. Klä plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med en tesked.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 5-6 minuter, tills kakorna blir gyllenbruna och lite mörka i kanterna.

Fyllning

  1. Sikta ner maizena i en kastrull. Vispa ner ägg, kaffe, strösocker och vispgrädde i kastrullen. Sjud krämen ett par minuter och vispa hela tiden tills krämen blivit tjock.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och klicka i smöret. Blanda om ordentligt så smöret smälter i krämen.

Montering

  1. När kakorna svalnat, pensla smält choklad på. Spritsa sedan ut den kalla fyllning på hälften av kakorna och para ihop med de utan fyllning.