Småkakor med fyllning - se & gör

Småkakor med fyllning - se & gör
Foto: TV4

Du behöver

Kakor

  • 50 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 2 tsk maizena
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 msk starkt kaffe

Montering

  • smält choklad

Gör så här

  1. Kakor
    Värm ugnen till 200 grader (175 grader om varmluft). Smält smöret. Häll det smälta smöret över havregrynen.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Tillsätt först grynblandningen och sedan mjöl/bakpulvret. Blanda ordentligt och låt stå i 5 minuter.
  5. Klä plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med en tesked.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 5-6 minuter, tills kakorna blir gyllenbruna och lite mörka i kanterna.
  7. Fyllning
    Sikta ner maizena i en kastrull. Vispa ner ägg, kaffe, strösocker och vispgrädde i kastrullen. Sjud krämen ett par minuter och vispa hela tiden tills krämen blivit tjock.
  8. Ta bort kastrullen från värmen och klicka i smöret. Blanda om ordentligt så smöret smälter i krämen.
  9. Montering
    När kakorna svalnat, pensla smält choklad på. Spritsa sedan ut den kalla fyllning på hälften av kakorna och para ihop med de utan fyllning.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept