Perfekta småkakor med fyllning är riktigt roligt att baka. I filmen tipsar Johan Sörberg om hur du lyckas och vilka saker som är bra att tänka på.
Se Johan Sörberg laga receptet
Ingredienser
Kakor
50 g smör
3 dl havregryn
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 ägg
0,5 dl strösocker
2 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
50 g smör
2 msk kaffe, starkt
Montering
choklad, smält
Gör så här
Kakor
Värm ugnen till 200 grader (175 grader om varmluft). Smält smöret. Häll det smälta smöret över havregrynen.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt först grynblandningen och sedan mjöl/bakpulvret. Blanda ordentligt och låt stå i 5 minuter.
Klä plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med en tesked.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 5-6 minuter, tills kakorna blir gyllenbruna och lite mörka i kanterna.
Fyllning
Sikta ner maizena i en kastrull. Vispa ner ägg, kaffe, strösocker och vispgrädde i kastrullen. Sjud krämen ett par minuter och vispa hela tiden tills krämen blivit tjock.
Ta bort kastrullen från värmen och klicka i smöret. Blanda om ordentligt så smöret smälter i krämen.
Montering
När kakorna svalnat, pensla smält choklad på. Spritsa sedan ut den kalla fyllning på hälften av kakorna och para ihop med de utan fyllning.